Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Комментарии

Форма входа

Календарь

<< < Май 2024 > >>
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Май 2024

30 Май 2024

Пригощайся дитинством!

   Хто ж не любить морозиво? Мабуть, немає таких. Але особливо його люблять діти. Смак морозива завжди пов'язаний із дитинством.
   До Міжнародного дня захисту дітей ми вирішили побалувати користувачів бібліотеки цим солодким десертом. У нашому меню морозиво на будь-який смак. Можливо, про якісь його види ви дізнаєтеся вперше. У такому разі щасливі бути корисними.
   Отже, дивіться відеопрезентацію «Пригощайся дитинством».

Читать далее

В'язана жіноча туніка

30 05 туника

   В'язана сукня приваблює і дорослих жінок, і дівчаток. Свою творчу роботу - комбіновану в'язану туніку презентує майстриня Алла Грамма.
  Батьківщиною туніки безперечно вважають Римську і Грецьку Імперії. Важко повірити, що цей ніжний і жіночний наряд колись носили виключно чоловіки.
  Спершу туніка являла собою простий одяг мішкоподібної форми без талії з отворами для рук і прикривала тіло від плечей до стегон. Як і весь античний одяг, туніка була без комірця.
  Туніка в наш час, завдяки майстерності дизайнерів зазнала безліч змін: використовуються різноманітні типи тканин, варіації крою, драпірування, декор у вигляді вишивки, аплікації чи орнамента. Така проста і водночас стильна річ стрімко завоювала серця величезної сучасної модної аудиторії і стала улюбленою річчю багатьох жінок.
  Світ моди кожного сезону приносить багато нових, сміливих, неординарних рішень здавалося б звичайним речам. Різноманіття моделей і фасонів здатне задовольнити смак самої вишуканої модниці.
  Туніка відрізняється своєю багатофункціональністю. Ця універсальна річ комбінується абсолютно з будь-яким одягом, незалежно від крою, фасону і сезонності. Гармонійно впишеться, і в повсякденний образ, і для прогулянок із друзями, незамінна для офісу, а також стане стильним доповненням до вечірнього наряду. Більш практичного і зручного варіанта для прохолодних літніх вечорів і холодної зими важко вигадати.

Читать далее

Травень у Костянтинівці

20240520 084006

   Травень вже вповні вступив у свої володіння. Це чарівний місяць буяння життя в природі, яскравості барв, справжнього тепла, надій на добрий урожай та на кращу долю.
   Повітря напоєне пахощами бузку, земля заквітчана жовтогарячими килимами кульбаб та лісовими озерцями ніжних конвалій, а на тлі блакиті неба горять рожево-білі свічки каштанів.
   Весна-красуня заквітчала землю веселковими барвами квітів, соковитою зеленню трав, теплом і щирістю погожих днів. Настав час наснажити людські душі світлими почуттями, мріями, коханням. І тут слово бере соловейко – щироголосий віщун весняного настрою, молодості й любові.
   Розквітла і наша Костянтинівка. Тож подорожуємо містом...

Читать далее

Мистецтво і творчість у власних руках

30 05 Слайд1   Бісер дійсно володіє чарівними властивостями. Вироби з нього вражають своєю красою. Самі ж умільці не стануть заперечувати, що, працюючи з таким матеріалом помітно заспокоюється нервова система, тренується моторика і кмітливість. Це яскраво підтверджують творчі роботи майстрині Галини Кузнецової. Тому, якщо ви ще не в числі рукодільниць, швидше приступайте до захоплюючого заняття. Тим більше, що це може принести солідний дохід. Адже вироби з бісеру користуються великою популярністю.

Читать далее

27 Май 2024

Книга-новинка від юного автора – земляка Семена Кравченко

27 05 Семен Кравченко

  Багатий талантами наш Донецький край! Ми пишаємось видатними українськими письменниками Донеччини, зацікавлено читаємо їх твори. Особливе враження відчуваєш від книги, автором якої є талановита дитина з нашого міста Костянтинівки.
    У Вінницькій книгарні «Герої» відбулася надзвичайна подія: десятирічний Семен Кравченко презентував свою книгу "Справа під Новий рік".

Читать далее

16 Май 2024

Зі святом, біограф!

   Біографи, як відомо, описують чиїсь життя. Але сьогодні м'яч на нашому боці, і ми хочемо сказати кілька слів про самих біографів.
   Слово «біографія» складається з двох грецьких коренів зі значеннями «життя» та «пишу». Тобто біографія – це опис життя людини іншою людиною, біографом.

   Звісно, день 16 травня не просто так був обраний днем усіх біографів. Сьогодні відбулася зустріч Семюела Джонсона та його майбутнього біографа Джеймса Босуелла. Вони познайомилися в лондонському книгарні в 1763 і назавжди залишилися близькими друзями, а в 1791 був опублікований двотомник «Життя Семюела Джонсона».

   Семюел Джонсон або доктор Джонсон був видатним ученим-лінгвістом, критиком і поетом 18 століття. Його найвідоміша праця - «Тлумачний словник англійської мови», над яким він працював 9 років. Шотландський письменник Джеймс Босуелл протягом багатьох років записував дотепні висловлювання та критичні зауваження доктора Джонсона. Він також ретельно записував їхні бесіди, а результатом його роботи стала, на думку літературних критиків, видатна біографія, яку читають і сьогодні.
   Приділіть 16 травня хоч пару годин свого часу на прочитання біографії якогось видатного діяча чи письменника, адже біографи стараються для своїх читачів і ми повинні поважати їхню працю.

Читать далее

14 Май 2024

З Днем вишиванки!

     

    16 травня в Україні відзначається Всесвітній день вишиванки. Традиційно в цей день у бібліотеці проводяться різноманітні заходи. Цього року колектив Костянтинівської центральної міської публічної бібліотеки дарує всім користувачам і мешканцям міста ретро відео вітання "З Днем вишиванки!". Вишиванка нас єднає!

Читать далее

13 Май 2024

Код нації на полотні

    «Код нації» – так називають українську вишиванку. І це не просто красиві слова. У залежності від історичного регіону України деталі і тематика орнаменту вишиванок відрізняються. А на початку ХХ століття, коли українська нація почала боротьбу за свої політичні права, вишиванка стала використовуватися як патріотичний та культовий одяг, символ української ідентичності.
    Щорічно у третій четвер травня світ відзначає Всесвітній день вишиванки. І хоче це свято досить молоде – йому лише 18 років, але цього року до нього долучаються все більше і більше країн.

Читать далее

Збери прислів'я про сім'ю

prislivja ta prikazki pro batkiv

   Сім'я - головна цінність в нашому житті й тому не дивно, що їй присвячено свято в календарному році. У 2024 році День сім'ї в Україні вперше відзначать 15 травня.

Читать далее

10 Май 2024

Знайомтесь: лімерик!

   12 травня весь світ святкує День лімерика. За допомогою презентації ми розповімо про лімериків, історію їх виникнення та тріумфу.
   Приєднуйтесь до друзів лімериків!

Читать далее




"Блог Libraryart - территория творчества" Copyright © 2018
Все права защищены. Копирование материалов с указанием автора и активной ссылкой на сайт
Перепечатка материалов сайта без указания авторства строго воспрещается.